Щит против простуда и грип

В нашия климат простудните заболявания през есенно-зимния сезон са нещо обикновено. Слабост, главоболие, температура, хрема, възпалено гърло. Щастливо изключение са тези, които не са имали подобни проблеми! Ние посягаме към таблетките, избрани по наше усмотрение, и веднага нанасяме на организма си значителна вреда чрез техните странични действия. А в същото време в природата съществуват средства, които действат меко, деликатно и ефикасно.

Лечебните билки, които природата ни е дарила, могат да се преборят с микроби, бактерии и вируси, да премахнат възпалението, да успокоят болката, да предпазят от алергични реакции. Най-важното е билковите комбинации да се приемат навреме. С тази цел е създадена новата серия билкови продукти на фирма “Natur Produkt Europe B.V.”, Холандия. Те се произвеждат в изключително удобната за прием форма на таблетки за смучене и са подходящи за всеки. Четири от билковите формули, обединени от наименованието “Зелен щит” и съдържащи патентования комплекс за здраве и дълголетие “Вита-плант”, са предназначени за лечение на простудни заболявания.

Да започнем от хремата, за излекуването на която ще помогне Зеленщит Формула 14 “Хрема, запушен нос”. Важно място в състава й заема евкалиптът, който има противовъзпалително, антисептично и болкоуспокояващо действие. Той изчиства дихателните пътища, премахва отока и дразненето на лигавиците. Добре известната на всички мента има антибактериално и спазмолитично действие, а за намаляване на възпалението и ускоряване на регенерацията помага невенът. А прополисът облекчава тежестта на протичане на сезонните заболявания и има общоукрепващо действие. Зелен щит Формула 13 “Простуда, грип” е подходяща за профилактика, но може отлично да помогне и на закъснелите с приема й – при вече започнало простудно заболяване. В нея влизат ехинацея (повишава имунната активност, бори се с възпалението, заздравява лигавиците), липа (добър антисептик, има понижаващо температурата и потогонно действие), червена боровинка (ограничава разпространението на инфекцията), прополис и аскорбинова киселина. Ако ви мъчи кашлица трябва да се обърнете за помощ към Зелен щит Формула 1 “Кашлица и бронхит”. Освен споменатите вече евкалипт и мента, тя съдържа мащерка, ружа и живовлек. Те разширяват бронхите, облекчават кашлицата, намаляват мъчителните й пристъпи, предпазват лигавиците. На всички, които боледуват често или ежедневно са в контакт с много хора можем да препоръчаме Зелен щит Формула 8 “Природна ваксина”. В нея влизат природни съставки, отдавна известни като имуностимулатори. Това са ехинацея, гъбата шиитаке, прополис. Пчелното млечице е ценен биостимулатор, който усилва фагоцитната способност на левкоцитите. Витамин Е предпазва организма, намалява риска от сърдечно-съдови и злокачествени заболявания. Защо да подсмърчаме и да разгонваме хората около нас с хрема и кашлица, щом можем да изсмучем една таблетка и да дишаме свободно!

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

ретинол А витамин палмитат

10 важни неща за ретинола и Витамин К

През последните години Витамин А, наречен ретинол, си спечели голяма популярност в САЩ и Европа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *