Хремата е един от най-честите проблеми в ранна детска възраст. Малките деца в годината боледуват средно по шест пъти от хрема. Хремата е възпаление на носната лигавица /ринит/, което в повечето случаи е с вирусен характер. Ако не се лекува навреме или не се отстранява  образувалия се в носа секрет, се създава предпоставка за развитие на бактерии. Причинените смущения в дишането може да доведат до редица усложнения, като възпаление на средното ухо, синузит, бронхит.



За правилното лечение, първостепенно значение има редовното и ефикасно отстраняване на образувалия се носен секрет. По-големите деца могат да духат нослетата си сами, но малките не могат.  За тази цел е разработен аспираторът Baby-Vac, който функционира с помощта на прахосмукачка.
 


Baby-Vac е ефикасен, лесен за употреба, клинично доказан продукт. Той действа ефикасно при отсраняването на секрета, без да наранява носната лигавица или да причинява болка на малкото дете.  Изсмукването не уврежда носната лигавица, което се доказва и от международни институти, които са тествали продукта.След редовна употреба на аспиратора, състоянието на детето започва да се подобрява, то диша по-добре, нормално започва да се храни и да спи.
 



Baby-Vac е абсолютно безопасен по отношение на силата на изсмукване, уредът има саморегулиращ механизъм. Ако при изсмукване не излиза секрет, процедурата не трябва да се насилва, защото и подутата носна лигавица може да причини запушване на носа, което естествено не може да се отстрани с изсмукване. При хрема, която продължава повече от няколко дни или седмица, трябва да се направи консултация с лекар и да се потърси причината за появилата се хрема. Отстраняването на секретите с помощта на аспиратора е в допълнение към лекарския съвет.